VÍTEJTE SRDEČNĚ NA MÉM BLOGU!

Vítám Vás zde, na stránkách věnovaných nejkrásnějšímu místu na světě: ORLICKÝM HORÁM, které jsou mou srdeční záležitostí, o niž bych se s Vámi ráda rozdělila. Ať je Vám tu dobře a pokud přijedete do Orlických hor na návštěvu, ať se tu cítíte stejně úžasně jako já.

Veronika


FOTO TÝDNE

Jesličky v Sobkovicích, 10.1.2016






Nadívanina z Orlických hor

29. října 2016 v 20:41 | ღ Veronika z Orlických hor ღ |  Gastronomie
7 rohlíků, 1 litr mléka, 4 žloutky, muškátový oříšek, sůl, pepř, 30 - 40 dkg uzeného masa, popř. anglické slaniny, petrželku nebo pažitku, 4 bílky a prášek do pečiva.



Rohlíky natrháme na menší kousky, přelijeme mlékem a necháme chvíli namočit. Mezitím si nakrájíme na kostičky uzené a ušleháme tuhý sníh. Do namočených rohlíků přidáme muškátový oříšek, pepř, sůl žloutky, nakrájenou petržel či pažitku. Dále přidáme nakrájené maso a lehce vmícháme sníh s troškou prášku do pečiva. Směs přemístíme na vysoký plech a dáme péct do trouby na 20 - 25 minut při teplotě pečení 180 °C, tak, aby směs byla pěkně růžová.



Ing. Jana Galbičková: Kuchařka Orlických hor
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 30. října 2016 v 6:58 | Reagovat

Tak nadívaninu neznám ;-) , teda leda ve formě nádivky do kuřete :-) Ale krkonošský hubovec je hodně podobný, jen ještě s houbama :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Pokud jste došli až sem, děkuji za Vaši návštěvu a těším se na shledanou někdy příště!